Centre d'Interpretació del Romanticisme
Manuel de CabanyesMasia d'En Cabanyes

Us convidem a descobrir amb nosaltres el patrimoni cultural de Vilanova i la Geltrú.

A la Masia d'en Cabanyes s'ubica el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, on l'alumnat es submergirà en el món d'aquest poeta, considerat el millor literat del Romanticisme a Catalunya.

La visita permet als alumnes endinsar-se en la realitat econòmica, social i cultural del segle XIX de la mà d'una família forjada en el context cultural del Romanticisme. Com a tal, la nissaga Cabanyes va formar part de la intel·lectualitat de principis del segle XIX, participant d'aquest moviment cultural que des d'Alemanya es va propagar per tota Europa, fent de la llibertat individual i l'expressió dels sentiments els seus màxims valors, aplicant-los no només a la literatura, sinó també a la pintura, la música...

Us convidem a descobrir amb nosaltres el patrimoni cultural de Vilanova i la Geltrú.

Construïda a finals del segle XVIII com a casa d'estiueig, la Masia d'en Cabanyes presenta, a la planta baixa, la figura del poeta Manuel de Cabanyes, així com les del seus germans, el pintor Joaquim de Cabanyes, el comerciant i mecenes Josep Anton de Cabanyes, i Alexandre de Cabanyes, l'últim membre de la família que va viure a la masia. A les estances del primer pis, on es conserva el mobiliari de l'època, descobriran tot allò que formava part de la vida i activitats quotidianes d'una família benestant del segle XIX: els seus gustos musicals, a través de l'imponent piano i l'arpa del segle XIX que hi ha a l'anomenada "sala de la música"; la "sala russa" - espai per l'oci i el descans de la família -; la interessant biblioteca, on es conserven algunes primeres edicions de clàssics del segle XIX, així com un interessant globus terraqüi i una esfera armil·lar del segle XVIII, i el dormitori on va morir Manuel de Cabanyes als 25 anys.

Finalment, tot passejant per l'elegant galeria que circumda la casa, els alumnes veuran el jardí romàntic, amb la original font feta amb estalactites i estalagmites provinents de coves naturals, i el paisatge vitícola del Garraf que envolta la masia.

Visites per a grups qualsevol dia de la setmana amb reserva prèvia.

  • Nivell: Ed. Primària, Ed. Secundària i Batxillerat.
  • Nombre d'alumnes: Grup – classe
  • Durada: 1h aprox.

Ver mapa más grande

Masia d'en Cabanyes s/n
08800 Vilanova i la Geltrú