Olèrdola: Parc natural i arqueològic.

Parc

El Parc d’Olèrdola es troba situat als darrers contraforts del massís de Garraf, a la partió entre les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. El paisatge del parc es caracteritza per la presència dominant de les pinedes de pi blanc. En les zones on no hi ha bosc, hom pot veure la màquia de llentiscle i margalló tan característica del paisatge mediterrani.

El parc comarcal d’Olèrdola té una superfície de 608 ha., que integren part dels municipis d’Olèrdola (Alt Penedès) i Canyelles (Garraf). El caràcter singular del parc es deu, en gran part, a la presència de nombrosos elements arquitectònics i arqueològics. El nucli principal d’aquest valuós patrimoni el constitueix el conjunt històric d’Olèrdola, que dóna nom al parc.

Com arribar-hi?

Venint de l'Autopista AP-7.- Sortir a Vilafranca del Penedès (Vilafranca Centre) i continuar per la carretera C-15 direcció Vilanova i la Geltrú. Seguir les indicacions "Castell d'Olèrdola", sortida 11, porta al Conjunt Monumental per la carretera BV-2443.

Venint de l'Autopista C-32.- Sortir a l'alçada de Vilanova i la Geltrú i enllaçar amb la carretera C-15 direcció Vilafranca del Penedès. A uns 10 Km de Vilanova i la Geltrú es troba la sortida núm. 11, que porta directament al "Castell d'Olèrdola", per la carretera BV-2443